Nieuws

2021-08-04 08:00:00

Backdoor

4 augustus 2021

Het liefst zie jij als startende ondernemer in de flexbranche jouw kandidaten door de voordeur binnenkomen. Jouw wervingscampagne werpt zijn vruchten af. Jouw recruitment is ‘on point’. Staar je echter niet geheel blind op de voordeur van jouw onderneming, maar kijk ook even naar de toekomst en werp een blik op de achterdeur. Staat de achterdeur op een kier? Of staat de achterdeur wagenwijd open?

Jouw opdrachtgever is dolblij met de arbeidskrachten die jij voor haar geworven hebt. Al heel snel blijkt dat jullie opdrachtgever dermate blij is met de inzet van de door jullie geworven arbeidskracht dat na een maand al het aanbod wordt gedaan aan jullie kandidaat voor een direct indiensttreding en een vast dienstverband. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de arbeidskracht en de opdrachtgever.

Ze vertrekken samen in een gemoedelijke sfeer richting de achterdeur van jouw onderneming en bedanken nog voor de moeite. Maar wacht eens even. Het was toch de bedoeling dat de arbeidskracht voor een geheel jaar zou worden ingezet? Ik heb toch echt gerekend op een bureau-/winstmarge over het komende jaar voor deze kandidaat en wil in ieder geval de kosten voor mijn wervingscampagne terugverdienen! Laat de achterdeur daarom niet wagenwijd openstaan, maar maak afspraken met jouw opdrachtgevers!

Kom bijvoorbeeld een vergoeding overeen met de opdrachtgever in de situatie dat opdrachtgever een geworven kandidaat wenst over te nemen voordat de initiële duur van de opdracht is verstreken. Betreft het een geworven en ter beschikking gestelde arbeidskracht? Houd dan wel even het belemmeringsverbod in de gaten uit artikel 9a lid 1 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (ook wel afgekort ‘Waadi’ genoemd). Je mag geen belemmering in weg leggen voor de totstandkoming van een arbeidsovereenkomst met de inlener direct na het einde van de terbeschikkingstelling. Wel is het mogelijk om dan een redelijke vergoeding voor de verleende diensten te vragen.

Zorg er dus niet alleen voor dat er voldoende kwalitatief goede kandidaten door de voordeur naar binnenkomen, maar voorkom ook dat zij linea recta door de achterdeur weer verdwijnen!

Wist je dat... je ook anderen kan nomineren?

Het is ook mogelijk om een bedrijf waarvan jij weet dat deze in het zonnetje gezet mag worden te nomineren. Vul het aanmeld formulier voor deze onderneming in en wij nemen contact op met de organisatie.

Iemand anders aanmelden