Nieuws

2022-09-19 13:43:00

Tips en Tricks van Fatima Dahman

19 september 2022

Fatima Dahman, zelf oprichter van Anderz voor Flex deelt haar ervaring als starter en als succesvolle ondernemer. Naast de enorme ervaring die je als starter opdoet, kan het ook soms ingewikkeld zijn. Profiteer van de ervaring van Fatima en lees hier tips en tricks.

Lieve starters in de flexbranche,

Wat zijn we blij met jou! Starters in de flexbranche zijn namelijk hard nodig. Zelf was ik een paar jaar geleden ook starter. Ik vond het best lastig soms. Maar ook gaaf! Omdat ik weet dat het soms ingewikkeld kan zijn, hoop ik dat ik je met een paar tips kan helpen. 

Zorg voor een goeie buffer
Dit is gelijk een lastige. Want ik weet maar al te goed dat een buffer niet voor iedereen is weggelegd. Sterker nog, misschien vraag je jezelf af of je überhaupt genoeg omzet gaat draaien, laat staan geld overhoudt voor zaken als sparen, verzekering, pensioen of andere ‘lange termijn dingen’. Toch zijn dat ook zaken die vallen onder een ‘buffer’. Want wat doe je als je ziek wordt? Wat doe je als het echt tegenzit? Daarom dus: zorg voor een buffer.

Wapen jezelf met branchekennis 
Kennis is een machtig wapen, zeker in onze branche. Wet- en regelgeving verandert soms sneller dan je denkt en bovendien is het complexe materie. Wees daarop voorbereid en zorg dat je voldoende op de hoogte bent. Daarvoor hoef je geen uren aan de studie of congressen af te lopen. Leg de juiste lijntjes, bouw een netwerk op (LinkedIn!), lees geregeld nieuwsbrieven en wees niet bang te bellen met collega’s. Plan bijvoorbeeld iedere week een uur in je agenda waarin je hieraan tijd besteed. En doe dat dan ook.

Besteed uit wat je niet kunt
Zelf schreef ik een tijd lang mijn eigen teksten. Maar mijn hemel, daar deed ik soms uren over! En dan nog vond ik ze nog niet goed (dat waren ze ook niet). Het duurde dan ook niet lang totdat het me ging tegenstaan. Want iets doen waar je niet goed in bent, wie vindt dat nou leuk? Ik ontmoette een tekstschrijver, we dronken koffie en sindsdien werken we fijn samen. Dat kost mij geld, maar het levert me meer op dan goeie teksten. Namelijk een fijne relatie, die ook stand hield tijdens corona. Maar ook tijdwinst, waarbij ik de gewonnen tijd besteed waar ik blij van wordt en goed in ben; mijn corebusiness. En dat geeft me veel energie! 

Zoek anderen op
Je leest dit bericht, omdat je (ga ik even vanuit) nog niet zo lang geleden als zelfstandige bent begonnen in de flexbranche. Hoe gaat het? Vind je het spannend? Loop je tegen dingen aan? Twijfel je over iets? Mijn laatste boodschap is: zoek anderen op! De flexbranche is namelijk ontzettend blij met jou. Meer dan ooit staat de arbeidsmarkt onder druk. Personeelstekorten vliegen de pan uit en voor ons, professionals in de flex, is het hét moment om van betekenis te zijn. Voor een stevige economie, voor een stevige arbeidsmarkt. 

Daarom ook de verkiezing Starter van het Jaar. Want als één doelgroep het verdient om in the picture te staan, dan is het die doelgroep wel. Iedereen heeft belang bij een vliegende start voor een flexorganisatie. Ben jij een starter in de flexbranche of ken je iemand? Nomineer hem of haar dan vandaag nog! Meer info: www.startervanhetjaar.nl.

Fatima Dahman
Anderz for Flex

Wist je dat... je ook anderen kan nomineren?

Het is ook mogelijk om een bedrijf waarvan jij weet dat deze in het zonnetje gezet mag worden te nomineren. Vul het aanmeld formulier voor deze onderneming in en wij nemen contact op met de organisatie.

Iemand anders aanmelden