Nieuws

2022-09-08 11:59:00

Tips en Tricks van Dewy Mulder

8 september 2022

Dewy Mulder deelt vaak tips en tricks en ervaringen van andere organisaties binnen de arbeidsmarkt. Met meer dan 4000 inspecties bij meer dan 3000 ondernemingen op jaarbasis ziet zij overeenkomsten waar een starter succesvol is en waar minder succesvol.

Omdat we als inspectie instelling op het gebied van arbeid zoveel ondernemingen periodiek zien, komen we ook een aantal valkuilen en mogelijkheden tegen welke een starter wellicht kunnen helpen. Een aantal daarvan deel ik graag met je.

Denk vooruit

Beschrijf goed welke stip je op de horizon hebt met je onderneming, gebruik geen ‘fancy’ woorden, maar juist hetgeen wat jou als starter daadwerkelijk motiveert om een onderneming te starten. Tools als ‘The golden circle’ van Simon Sinek kunnen je helpen met het formuleren van deze waarden.

Stel jezelf ook lange termijn doelen en, daar waar mogelijk begin in een ruimer jasje, zodat er ruimte is voor opschaling.

Als je begint en je hebt een ambitie om te groeien is niets zo funest als je eigen huis niet klaar hebben voor die groei. Met name in de opstart periode heeft deze groei een exponentiele groei. Het voordeel is wel dat je nog flexibel bent.

Start als professional, wees goed op de hoogte van wet- en regelgeving.

De arbeidsbranche ligt al lange tijd onder een vergrootglas en er komt zelfs een verplichte certificering aan. Des te belangrijker als starter in deze branche om je goed te laten informeren over de wet- en regelgeving in de markt.

Er zijn veel partijen die je hiermee kunnen helpen en maar er is ook veel informatie te vinden op internet. Belangenverenigingen als de ABU en de NBBU kunnen hierin ook een grote rol spelen. Belangrijk is dat je ook zelf vinger aan de pols houdt, er veranderd veel in deze markt met betrekking tot CAO’s, wet – en regelgeving. Acties van vandaag hebben consequenties op morgen.

Maak gebruik van tools en goed software.

Er zijn veel tools voor bedrijven in de flex die erg waardevol kunnen zijn. Kies voor een goed salaris software pakket, eentje die planning en een stuk CRM makkelijk weet te koppelen. Probeer er een paar uit en laat je informeren door andere ondernemingen

 

Samen sta je sterk

Ga netwerken en vindt mensen in de branche die je als coach / adviseur kan benaderen als je vast zit of een uitdaging hebt waar je mee kan reflecteren. Onder andere belangen organisaties kunnen je hier goed mee helpen. Bespreek startup problemen of issues met andere startups. Zo leer je van andermans fouten en vice versa. Wees niet te bang om je ideeën te bespreken, van de 10 ideeën wordt er maar 1 echt opgepakt, kansen zitten hem in de actiehouding en niet in het idee zelf, zo kun je ook toekomstige strategieën eens toetsen en kijken of het nut heeft om er meer tijd aan te besteden. Mocht je op zoek zijn naar een sparringpartner dan kun je altijd contact met me opnemen.

 


 

Waarom starter van het jaar?

De flexbranche is cruciaal voor de Nederlandse economie en arbeidsmarkt. Ons land heeft tienduizenden uitzendbureaus, payrollondernemingen en detacheringsbedrijven. Jaarlijks helpen deze ondernemingen honderdduizenden uitzendkrachten, payrollkrachten en gedetacheerden aan het werk. De behoefte aan een flexibele schil van arbeid neemt nog altijd toe. Flexorganisaties voorzien in deze groeiende behoefte en elk jaar zien wij in deze branche vele starters.

Om deze startende ondernemingen de waardering te geven die ze verdienen en de ondersteuning te bieden in de zoektocht naar professionalisering, organiseren Anderz, Artra, Bureau Cicero en VRF Advocaten gezamenlijk de verkiezing Starter van het Jaar. Uiteindelijk heeft de flexbranche er belang bij dat iedere flexorganisatie een vliegende start krijgt. Niet alleen op het gebied van sales, maar ook als het gaat om talentontwikkeling en een juridisch goed fundament. 

Ben of ken jij een startende ondernemer die in aanmerking komt voor deze award? Meld je dan direct aan!

 

Wist je dat... je ook anderen kan nomineren?

Het is ook mogelijk om een bedrijf waarvan jij weet dat deze in het zonnetje gezet mag worden te nomineren. Vul het aanmeld formulier voor deze onderneming in en wij nemen contact op met de organisatie.

Iemand anders aanmelden