Nieuws

2022-10-11 12:14:00

6 waardevolle tips voor starters in de flexbranche

11 oktober 2022

Beste startende ondernemer, Je bent gestart of gaat starten als ondernemer. Gefeliciteerd! Een prachtig avontuur met uitdagingen en successen. Graag geef ik je een aantal praktische tips mee. Vanzelfsprekend is deze lijst niet compleet, maar je maakt hiermee een goede start.

Tip 1 Kies
Wie niet kiest, zal niet gekozen worden. Kies ook als ondernemer. Voor je markt, jouw doelgroep, de boodschap en jouw waarden. Zorg dat je gaat waar je voor staat. 

Tip 2 Wees volhardend
Je hebt een plan, bedenkt een kekke naam, verzint een huisstijl, je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel én gaat vol energie aan de slag. Heb je direct volop klanten en opdrachten? Of moet je ervoor knokken en er hard voor werken? Ondernemen is volhouden. Wees volhardend in je koers, je visie en jouw inzet. 

Tip 3 Val op
Steek je kop boven het maaiveld uit. Zorg dat je gezien en gehoord wordt. Wees aanwezig op relevante events en ga voor eigenheid. Wordt er over je gepraat? Helemaal goed! Je bent aanwezig en komt en blijft op ieders netvlies. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend ook online. Post en blog bijvoorbeeld regelmatig. Schrijf, film of fröbel afbeeldingen in elkaar. Durf, wees origineel en spreek jezelf uit. 

Tip 4 Wees respectvol
Wellicht was je vorig jaar nog een klant, nu word je een leverancier. Volgend jaar treedt wellicht jouw contactpersoon bij jou in dienst. Hetzelfde kan gelden voor jouw huidige collega. Wellicht wordt deze collega wel jouw opdrachtgever. Wees dus voorkomend en wees er (zover als mogelijk) voor iedereen. 

Tip 5 Smile!
Je kent het gezegde: ‘je vangt vliegen met honing en niet met azijn’. Mensen doen het liefst zaken met organisaties waar het goed gaat. Waar zij in contact staan met mensen met verstand van zaken en een glimlach. Plak deze smile op je gezicht. Straal positiviteit uit. Dit werpt direct zijn vruchten af. 

Tip 6 Wees een beetje gek 
Hoe fijn is dit? Veel ondernemers zijn wars van conventies en een beetje dwars. Nog leuker is het als je een beetje gek bent. Of het nu gaat over jouw ideeën, jouw outfit of nóg beter jouw onderscheidende en innovatieve manier van denken en handelen. Bij een beetje gek hoort wat mij betreft ook een beetje eigenwijs en standvastig. Blijf op koers en geloof in jezelf!

Ik wens je goede zaken! 
Met vriendelijke groet, 

Ellen van Hierden, eigenzinnige onderneemster met lef en vaak opvallende outfits 😊

Wist je dat... je ook anderen kan nomineren?

Het is ook mogelijk om een bedrijf waarvan jij weet dat deze in het zonnetje gezet mag worden te nomineren. Vul het aanmeld formulier voor deze onderneming in en wij nemen contact op met de organisatie.

Iemand anders aanmelden